Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uzun yıllardır Parkinson hastalığı ile mücadele veren Cemal Bekar, kendi hastalığından yola çıkarak kaleme aldığı “Babam, Ben ve Parkinson” kitabıyla, binlerce Parkinson hastasına umut oluyor.
Babasını da aynı hastalıktan kaybeden 62 yaşındaki Cemal Bekar, yıllar içinde hem bu hastalığın genetik bir hastalık olup olmadığı sorusuna cevap aradı. Hem de bu süre zarfında deneyimlediği tedavi yöntemlerini kaleme alarak hastalığın bütün detaylarını anlattı. Hastalığın seyrini hafifletmede egzersizin, sanatın ve sosyal aktivitelerin önemini de vurgulayan Cemal Bekar’ın “Parkinson tembel biz değil” mottosuyla yazdığı bu kitabı, Parkinson riskiyle yüzleşenlerin pusulası olacak sloganı ile ilk kitabını basarak hastalığı insanlara tanıttı.
Bekar, “Bir buçuk yıldan beridir süren bir şikayetim vardı; sol kolum sallanmıyor ve hafif ağrıyordu. Sanırım sıra bana gelmişti. On dakikalık basit bir nörolojik fizik muayene sonrası doktorum; ‘Parkinson başlamış’ dedi. Okuyacağınız tüm satırlar, o günden bugüne kadarki yolculuğumda, birebir tarafımca tecrübe edilmiş, yaşanmış, dersler alınmış ve en nihayetinde Parkinson’a nasıl yenilmediğimin mücadelesi olmuştur.” ifadelerine yer verdi.
Babasından sonra yakalandığı hastalığını kaleme aldı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uzun yıllardır Parkinson hastalığı ile mücadele veren Cemal Bekar, kendi hastalığından yola çıkarak kaleme aldığı “Babam, Ben ve Parkinson” kitabıyla, binlerce Parkinson hastasına umut oluyor. Babasını da aynı …