Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “Çocuk Kemoterapi Ünitesi” hizmet vermeye başladı.
Çocukların izole, sakin ve modern bir ortamda kemoterapi olması amacıyla Düzce ve çevre illere yönelik hizmet sunacak Çocuk Kemoterapi Ünitesi’nde, tüm solid tümörler ve lösemilerin idamesi tedavisinin verilmesi hedefleniyor.
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Hatice Mine Çakmak, Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde son 2 yıldır beyin tümörleri, lenfoma, germ hücreli tümör ve lösemi idame tedavisi ile bel tedavilerinin yapıldığını ifade etti.
Çocukluk çağında en sık görülen tümörlerin, lösemi, santral sinir sistemi tümörleri ve lenfomalar olduğunu dile getiren Çakmak, “Hodgkin lenfoma tedavisinin temelinde kemoterapi yer almaktadır, bu dahilde günübirlik tedaviler verilmekte, hastalar sabah kemoterapi alıp, akşam evine taburcu olabilmektedir. Santral sinir sistemi tümörlerinin tedavilerinin çoğunlukla temelini cerrahi oluşturmakta ve sonrasındaki tüm kemoterapileri Kemoterapi ünitemizde verebilmekteyiz. Lösemi idame tedavisi de ağızdan alınan medikal tedaviye ek olarak damardan alınan günübirlik kemoterapi ve intratekal (bel) tedavilerini içermektedir. Kemoterapi Ünitemizde, tüm solid tümörler ve lösemilerin idamesi tedavisinin verilmesini planlanmaktayız. Tedavi olmak isteyen tüm hastalarımız, ünitemize başvurabilir” şeklinde konuştu.
Çocuk kemoterapi ünitesi açıldı
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “Çocuk Kemoterapi Ünitesi” hizmet vermeye başladı. Çocukların izole, sakin ve modern bir ortamda kemoterapi olması amacıyla Düzce ve çevre illere yönelik hizmet sunacak Çocuk Kemoterapi Ünitesi’nde, tüm …